Ulysses Taidenäyttely

4/29/2019

Teoksia ja valokuvia Irlannista, hevoskaravaanireitiltä
5.5.-16.5.2019 – Ti,to,la,su klo 14-18

Näyttelyssä on mukana Irlannin Wicklowissa, karavaanimatkan aikana valmistuneita teoksia, valokuvia sekä matkan jälkeen syntyneitä teoksia. Marika Koskimäki-Ketelä tuo näyttelyyn maalauksia, installaatioita ja valokuvia. Marikaa inspiroi eniten karavaanin varrella luonto, alkuperäisyys, historia ja paikallisten ihmisten ystävällisyys.
Maarit Ali-Marttila-Olkkolan kalligrafisten teosten aiheena ovat Irlannin luonto, historia sekä karavaanielämä.

Maarit ja Marika kertovat matkastaan näin:
Suunnittelimme hevoskaravaaniretkeä useamman vuoden ajan ja päädyimme Clissmann Horse Caravans`iin sen saamien arvostelujen perusteella.
Lensimme Dubliniin ja sieltä linja-autolla Ashfordin pikkuiseen kylään, loppumatka farmille sujui taksilla.
Ensimmäisenä päivänä tutustuimme vankkurilla ajamiseen ja hevosen käsittelyyn sekä reitin suunnitteluun. Marikalla on kokemusta hevosista, joten työnjako oli selvä: Marika hoiti hevosen sekä ajelun ja Maarit ruokapuolen kaasuliedellä sekä nuotiolla matkan aikana.

Seitsemän päivän aikana ajoimme hevosen vetämällä vankkurilla Wicklowin maakunnan upeiden pienten maaseutukylien läpi. Yövyimme vankkureissa, jotka pysäköimme ennalta sovittuihin paikkoihin. Hevonen pääsi yöksi laitumelle lajitoveriensa kanssa.

Aamuisin heräsimme varhain hyvin nukutun yön jälkeen (raitis ulkoilma!) ja kävimme kävelyillä luonnossa sekä tutustuimme päivittäin uuteen ympäristöön ammentaen sieltä inspiraatiota töihimme. Iltaisin istuimme nuotion ääressä luonnostellen ja tehden muistiinpanoja päivän kokemuksista.
Vankkureilla kulkiessa näkee, kuulee ja haistaa Irlannin upean vihreyden. Maisemat lipuvat hiljaa ohitse ja voi pysähtyä halutessaan pienelle tauolle tien viereen.

Lisätiedot:
Maarit Ali-Marttila-Olkkola, maaritam@gmail.com, 040 570 2725
Marika Koskimäki-Ketelä, marikakkshop@gmail.com, 040 555 5474

Tomi Myllymäki

No items found.