Herkät ja viisaat -valokuvanäyttely

5/29/2019

Valokuvaaja Sami Mannerheimon valokuvanäyttely.

31.5. – 9.6.2019 ti, to, su klo 14 – 18 (La 8.6.2019 klo 10-20)

Valokuvaaja Sami Mannerheimon valokuvanäyttely ”Herkät ja viisaat” esittelee orpojen elefanttien elämää Nairobissa Keniassa. Suurin osa näistä norsuista päätyy orpokotiin, koska emo on tapettu salametsästäjien toimesta. Pennut eivät selviä hengissä ilman äidinmaitoa, ja pääseminen orpokotiin on niille pelastus.
Samin perustamalla Funky Amigos ry:llä on Keniassa kumminorsu Ngilai, joka inspiroi häntä tähän norsujen kuvausprojektiin. Yhdistyksen kahden tärkeimmän tapahtuman nimissä esiintyy elefantti, jonka myötä kiinnostus näitä jättiläisiä kohtaan on kasvanut vuosien varrella.
“29:n orvon elefantin kohtaaminen oli koko matkan kohokohta ja vaikuttava kokemus. Nyt ymmärrän, kuinka viisaita ja herkkiä eläimiä ne ovat”, Sami kertoo innostuneena.
David Sheldrick Wildlife Trust -säätiön orpokoti on yksi maailman arvostetuimmista elefanttien hoitopaikoista. Se sijaitsee Nairobin kansallispuistossa aivan pääkaupungin keskustan lähellä. Yhdistyksellä on myös paljon muuta eläinsuojelutoimintaa. Kymmenen tiimiä suojelee eläimiä salametsästäjiltä. Heillä on käytössään viisi pienlentokonetta, kaksi helikopteria, vainukoiria ja eläinlääkäriyksiköitä.
Tärkeää on myös jakaa elefanteista oikeaa tietoa ja lisätä tietoisuutta salametsästyksen aiheuttamista ongelmista.

Sami Mannerheimo on helsinkiläinen ammattivalokuvaaja, joka on erikoistunut henkilökuvaukseen ja kuvareportaaseihin. Hän aloitti oman valokuvausyrityksensä vuonna 2000 ja on tehnyt töitä lehdille, levy-yhtiöille, mainostoimistoille, viestintätoimistoille ja muille yrityksille sekä henkilöasiakkaille. Samilla on ollut 12 omaa näyttelyä, ja hän on voittanut kahdeksan palkintoa Mainosvalokuvaajien vuosikilpailuissa. Hän on kuvannut matkoillaan erityisen paljon Brasiliassa ja keväällä 2018 ensimmäisen kerran Afrikassa.

WWW: samimannerheimo.com
WWW: sheldrickwildlifetrust.org

Lisätiedot:
Sami Mannerheimo, puh. 050 4400209
sami@funkyamigos.fi

HUG 2019 La 8.6.2019

OSALLISTAVA LUENTO (120 min)

Erityisherkkyys voimavarana

Suomen erityisherkät ry

Hyvinvointi

🌞

Luennot & keskustelut

Tomi Myllymäki

No items found.